Gamejudges.nl

Gamejudges.nl is ons gekleurde en absurde eigenzinnige gameblog. Straks gaan we uitleggen wie ons mag wezen, maar eerst even wat over onze gameblog. Gamejudges.nl is geen nieuwssite, ook geen review site (pur sang), nee het is een gameblog. Wij schrijven over de video games waar we over willen schrijven. De games die we vroeger gespeeld hebben, op dit moment spelen of in de toekomst graag willen gaan spelen. Maar ook over games die ons heel erg stom lijken en lekker niet willen spelen. De gameblog is eigenzinnig, oftewel: het is onze gekleurde en absurde mening over games.

Even voorstellen: de Game Judges

Wij zijn Sam en Maarten (beide uit de fabriek gerold in 1985), de oprichters, auteurs en redacteurs van Gamejudges.nl (leuk he, jezelf lekker veel titels geven. Voor de lezers van de artikelen op onze site zullen we gewoon auteurs zijn). We kennen elkaar sinds de tweede klas middelbare school en hebben niet lang daarna een contract afgesloten dat we beste vrienden waren, of we het nou leuk vonden of niet… Het contract is met name gebonden aan het feit dat we nooit iemand anders “beste vriend” mogen noemen. Mocht dit wel gebeuren, dan moet degene die de fout heeft begaan de ander 1 triljard Australische dollars betalen. Zo komen we ook op hetgeen we willen bereiken met deze site, namelijk 2 triljard verdienen. Mochten we tegen die tijd nog steeds beste vrienden zijn hoeven we het contract niet af te kopen kunnen we een kolonie op Mercurius beginnen ofzo.

Dan nu wat minder serieuze zaken. Beide zijn we in 2005 gestart met de studie natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat feest ging echter snel over en wel omdat er teveel gefeest werd. Een overvloed aan discipline op het gebied van in de middag beginnen met bier drinken en niet stoppen tot zes uur in de ochtend heeft ons die studie de das om gedaan. Sam is aansluitend geschiedenis gaan studeren en Maarten is technische bedrijfskunde gaan doen. Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren aan het werk voor een baas, zoals de brave burger betaamd. Langzaam, maar zeer zeker zijn we veranderd in het type persoon dat we als pubertjes belachelijk maakten: producten van en voor de maatschappij. Het werd tijd om daar verandering in te brengen: GameJudges.nl werd geboren!

Dan nu even een aantal bullets om een ieder van ons nog even wat beter te leren kennen en omdat het er interessant uitziet:

 • Favoriete game:
  • Sam: Baldur’s Gate (alhoewel The Witcher III de eeuwige koning misschien van de troon heeft gestoten)- Stiekem ook de Deus Ex reeks.
  • Maarten: Max Payne
 • Meest online gespeeld:
  • Sam: Unreal Tournament
  • Maarten: Counterstrike
 • Eerste herinnering aan een game:
  • Sam: De originele SimCity bij mijn buurjongen.
  • Maarten: Smurfs op de Atari 2600 jr.
 • Meest frustrerende moment tijdens gamen:
  • Sam: Ik speelde jaren geleden Medal of Honor (de 1999 editie) tegen mijn broer. Hij op de brakke pc van mijn moeder, ik op de superieure gamecomputer. Hoe het precies ging is een beetje in de nevelen van legendes verborgen maar mijn broer herinnert het zich als volgt. We speelden één tegen één in een kapotgeschoten Frans dorp. Normaal gesproken was ik hem de baas, zeker op mijn eigen pc. Beneden kon je het spel alleen in 640*480 draaien, dus veel overzicht was er daar niet. Desalniettemin lagen we nek aan nek. We moesten allebei nog één kill voor de overwinning. Ik jaagde hem op met een mp40, raakte hem een paar keer, maar hij vluchtte nog net op tijd een kerk binnen. Op het moment dat ik hem achterna wilde rennen, sprong hij uit de kerktoren, schoot mij terwijl hij viel door mijn hoofd en ging er met de overwinning vandoor. Dagen, weken, nee, maanden (en nu nog) moet ik dat verhaal nog aanhoren.
  • Maarten: Natuurlijk zijn er een boel frustraties de revue gepasseerd gedurende mijn gamecarrière, maar degene die ik me het best herinner was in 1994 met het platformspel Disney’s Aladdin. Samen met mijn buurjongens kwamen we maar niet voorbij een stukje waar je over rollende stukken kaas (ofzo, geen idee wat het moest voorstellen) moest springen. Eindelijk lukte het me een keer, maar ging daarna dood. Maar goed, ik wist nu hoe het moest. Dus ik loop naar de overkant van de straat, haal m’n buurjongens op om te laten zien dat ik er eindelijk voorbij kon komen. Ze geloofden er natuurlijk niks van, maar ik zou het ze wel even laten zien! Helaas, met geen mogelijkheid lukte het me om er nog een keer voorbij te komen en dat terwijl ik nu twee toeschouwers had. In een ultieme poging probeerde ik het nog een laatste keer en ik kwam verdomd ver, maar op het eind ging het mis. In mijn frustratie heb ik toen het hele toetsenbord kapot geslagen, waarna ik het natuurlijk met hangende pootjes bij m’n moeder kon gaan uitleggen…
 • Mooiste game moment:
  • Sam: Baldur’s Gate: Wanneer je er achterkomt dat je de zoon bent van Bhaal, the god of murder. Meer recent, het einde van The Witcher III. Of het einde van Bioshock Infinite, ik was in staat de makers te mailen en ze complimenteren met het mooiste einde van een verhaal in een game ooit. Ik was zo diep geroerd. Aaahhh, het zijn er zoveel!
  • Maarten: Warcraft III spoiler alert: Prins Arthas van de Humans die in de ban is geraakt van zijn zwaard Frostmourne waarmee hij zijn vader (koning Teneras) vermoord en zich op deze manier manifesteert als Death Knight van de Undead.